Pozvání na natáčení Loskutáka

08.10.2015 16:10

Jednoho krásného dne, když jsem dělal na zahradě jednoho zákazníka, mi zavolali z redakce pořadu Loskuták, kterou produkuje televize Nova a moderuje jej Petr Rychlý. Z prvu jsem byl velmi překvapen, proč by chtěli do vysílání právě mě, neboť znám mnoho jiných, keří jsou mnohem lepší jak já. Nicméně jsem jim nakonec pozvání na natáčení přislíbil. Natáčení se mělo konat na zahradě Loskutákovi vily a měl jsem povídat o sklizni jádrovin. 

Během víkendu jsem si tedy i s pomocí Jaromíra Fryče odstaral potřebné podzimní plody na prezentaci v pořadu a prostudoval mě zaslaný scénář. Nakonec jsme ze scénaře takřka nic nepoužili a povídali jsme si s Petrem Rychlým o česání, sklizni a skladování ovoce. Zmínil jsem i pár vět o jednotlivých odrůdách jádrovin, které se mohou v této době již sklízet. Jak se mi první prezentace v televizním pořadu povedla, se můžete podívat zde:

https://novaplus.nova.cz/porad/rady-ptaka-loskutaka/video/6810-rady-ptaka-loskutaka-26-9-2015/

I mě samotného velmi zajímalo, jak mě "sestříhali" , neboť jsme natočili přes 15 minut materiálu. Po shlédnutí videa na odkazu jsem se vůbec nepoznával a z těch natočených záběrů použili velmi málo. Možná je to tak dobře.. : ))) 

Zpět